Mendax est, cogitat amica qui vocem eius cognoscit!

Este mincinoasa, gandeste prietena care ii cunoaste vocea.


Cite tipuri de prieteni am putea identifica?

prieten de circumstanta - prieten de pahar, de masa, de calatorie, fara pretentii de a impartasi idei sau sentimente. Am putea vorbi de spre o relatie? Ce este  o relatie? Daca as fi vizitata de un extraterestru as reusi sa i explic ce insemana o relatie... avind in vedere omonimia din limba romana a cuvintului (😇 o relatia cu d-na Viorica??? -  relatie ca modalitate de a obtine foloase necuvenite - asa ar fi una buna. Dar daca am gindi o relatie profesionala, bineinteles prin absurd. Presupunem o relatie profesionala din perspectiva profesorului, a mentorului, a omului de carierea; dar bineinteles ca aici vorbim de absurd; relatie sentimentala??? - avem date? le putem afla?). Dar sa revenim la subiect as putea defini o relatie cu un extraterestru daca as reusi sa supravietuiesc acestei intilniri fara a suferi vreo vatamare de vreu fel). La fel e si in grupuri de necunoscuti cu care interactionezi in conditii de circumstanta. Dar sa nu uitam ca exista speranta: In final toata lumea isi ia jucariile si pleaca.

prieten de servici - si aici trebuie sa vorbim de existenta unui factor perturbator - ipocrizia. De exemplu daca vrem sa cumparam un cadou - o carte unei persoane cu un cerc restrins de prieteni, singur/a, fara copii, cu pretentii si cautam un titlu din sfera dezvoltarii personale. Ce titlu am alege? Cum sa cresti un copil de succes!; Secretul fericirii in cuplu!, Cum sa devii un tata de succes! Cum sa fii o femeie de succes! Punct si de la capat!- cred mai potrivi ar fi "Cum sa luam pastile cu pumnul!" si ne decidem ca sa nu gresimsa oferim Jurnalul fericirii, Cum sa fii oameni de succes sau Cum sa vorbim in public , nu pentru a oferi ceva din inima ci pentru a ne indeplini o obligatie sau pentru a astupa gurile rele. Poate un glob de Craciun era mai bun? Sa fie contemplat in liniste impreuna cu pisica in fata laptop-ului... 

prieten sentimental....nu stiu, nu ma bag, sa nu atingem puncte prea sensibile. Ale cui? ale mele, ale tale, ale altora...Ma mai gindesc.

penfriend - foarte bun in scop didactic, dar e friend???

prieten de copilarie - da, probabil ca e cel mai des intilnit tip de prieten si cel mai recomandat daca avem noroc sa ii pastram.

prieten virtual - instagram, facebook. Doar copii, adolescentii pot visa la intilniri de gradul 3 in spatiul virtual.

In lumea noastra, in care suntem fericiti sa ajungem acasa la sapte seara, mai avem nevoie de prieteni sau mai avem prieteni in sensul clasic?   dar dar putin, caci conditiile ii triaza .






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mara - rezumat clasa 9

Eseu tema familiei - Mara

Moromeții - rezumat vol. 1

După melci - Ion Barbu - argumentare teme și motive