În căutarea fericirii - filmul

The Pursuit of Happyness este un film american de dramă autobiografică din 2006, bazat pe lupta de aproape un an a antreprenorului Chris Gardner fiind fără adăpost.
Este unul dintre filmele mele motivaționale preferate din mai multe motive, dar cel mai important aspect este cel că de fiecare dată când îl vizionez, descopăr ceva nou.
Gândește și vei fi bogat este una dintre cele mai celebre cărți despre succes scrise vreodată, care te învață cum să îți transformi visurile în realitate. Napoleon Hill identifică 14 etape necesare a fi parcurse pentru a atinge scopurile pe care ni le propunem: ideea (sau gândul), dorința care este motorul materializării gândului, credința (sau puterea de hotărâre), autosugestia, cunoștințele specializate, imaginația, perseverența. 
Vizionând pentru a n-a oară filmul am reușit să identific aceste etape ale transformării interioare ale personajului principal, Chris Gardner.
  • ideea – întrabarea pusă unui broker privind modul în care a ajuns să urmeze acea carieră
  • oportunitatea – scena în care reușește să atragă atenția celor de la firma la care voia să se angajeze, rezolvând un cub Rubik
  • persevereneța – în ciuda tuturor obstacolelor (rămâne fără adăpost, sunt furate aparatele de radiografie pe care le vindea, se desparte de soție, își crește singur copilul) își urmează scopul cu hotărâre.
Poate că această idee e naivă, dar consider că filmul mă inspiră în continuare, în ciuda inocenței sale.

https://www.youtube.com/watch?v=00uTFVnWJMw

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mara - rezumat clasa 9

Eseu tema familiei - Mara

Moromeții - rezumat vol. 1

După melci - Ion Barbu - argumentare teme și motive