Marea spălare de bani - filmul





The Laundromat / Marea spălare de bani  este un film american de comedie-dramă biografic american din 2019 regizat de Steven Soderbergh, cu scenariu de Scott Z. Burns. Actorii sunt nume sonore: Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, Jeffrey Wright, David Schwimmer, Matthias Schoenaerts, James Cromwell și Sharon Stone.

Din punct de vedere al firului narativ, ideea principală este cea referitoare la o văduvă escrocată de serviciile de asigurare, care nu acoperă suma ce ar fi trebuit plătită odată cu moartea accidentală a soțului ei.
Valoarea filmului sau mai bine zis, ceea ce m-a atras pe mine personal a fost faptul că ne face o idee despre  corporații, paradisuri fiscale, acțiuni, etc. Astfel pot să spun că o firmă acoperea pe alta, până în momentul când am pierdut șirul acestora. Poate tocmai acest fapt șocant a reușit să mă determine să percep amploarea fenomenelor legate de spălarea banilor.  Spun, să percep, pentru că am realizat cât de mic sunt în fața acestei lumi, pentru care până la urmă omul obișnuit nu prea contează.

De fapt filmul este o ecranizarea a scandalului DIN 2016 apărut și în presa noastră, legat de dosarele Panama. Firma de avocați din film, Mossack Fonseca,  e existat în realitate. Mai mult dezvăluirea în presa timpului a acestor afaceri a dus la demiterea unor personaje politice importante, inclusiv de la noi în țară. https://ro.wikipedia.org/wiki/Panama_Papers 
Ca să fiu sincer, consider că e un film care merită văzut și a doua oară.


https://www.youtube.com/watch?v=G50RAsq6Q2w



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mara - rezumat clasa 9

Eseu tema familiei - Mara

Moromeții - rezumat vol. 1

După melci - Ion Barbu - argumentare teme și motive